Showtime

SHOWTIME TRAINSTER KITTY

Het is Internationale Vrouwendag!
Een mooie gelegenheid om onze vaste trainster in de spotlight te zetten. Wist jij dat… Deze Showtime trainster ook nog eens fysiotherapeute is bij SMC in Leiden? Als je nog geen les van haar hebt bijgewoond, heb je haar vast wel eens zien trainen. We hebben het natuurlijk over Kitty – 27 jaar oud – en vanaf dag één vaste trainster bij Showtime. Speciaal voor Internationale Vrouwendag gingen we in gesprek met Kitty om haar het hemd van het lijf te vragen en daarmee beter te leren kennen.

Kitty is een echte powervrouw, want…
Naast fysiotherapeute is ze afgelopen zomer afgestudeerd als psychomotorisch kindertherapeute. In de toekomst wil ze haar fysiotherapie activiteiten uitbreiden met psychomotorische behandelingen voor kinderen. Hiermee helpt zij kinderen met beweging(therapie) om zich sociaal en emotioneel te ontwikkelen.
Waarom zij zich specifiek op kinderen richt is: omdat ze het fijn vindt met kinderen te werken. “Ze zijn onbevangen, vrijwel altijd eerlijk en als ze dat niet zijn dan prik je er direct doorheen” – vertelt ze.

Waar zou je Kitty sowieso van moeten kennen…
Op donderdagen geeft Kitty de Ladies Only lessen. Vanaf het moment dat de gym opende is deze les vast onderdeel geworden van het programma. Zowel Reda – eigenaar en hoofdtrainer van de gym – als Kitty vinden het belangrijk dat vrouwen op een fijne en ontspannen manier kennis kunnen maken met de lessen. Sommige vrouwen vinden het juist fijn om met enkel vrouwen te trainen, de lessen zijn dan ook druk bezocht. Het verschil met een reguliere (kick)boksles is dat plezier voorop staat. Er wordt gelachen, is veel humor en onderlinge gezelligheid – uiteraard wordt er ook hard getraind. De lessen worden meer afgestemd op het vrouwelijk lichaam. We trainen minder schouders en wat meer buik, benen en billen.

Er is meer…
Kitty geeft niet alleen les aan de vrouwen. Na de Ladies Only les geeft ze boxingbag trainingen die druk bezocht zijn door mannen en vrouwen. Juist door haar ervaring als fysiotherapeute weet Kitty wat een lichaam aankan en hoe je oefeningen uit moet voeren om blessures te voorkomen of wanneer je juist herstellende bent van blessures. Om medisch verantwoord te sporten kun je bij Kitty terecht.

Wat Kitty het liefste doet…
Naast het geven van trainingen, traint ze het liefste in de gym tijdens de lessen van de andere trainers. Verder wil ze heel graag weer het judoën oppakken. Dit doet ze al sinds haar 7e, heeft de zwarte band en aan veel grote toernooien deelgenomen. Kitty trekt in haar vrije tijd graag de natuur in om landschappen te fotograferen. De mooiste landschappen heeft ze in Canada geschoten, dit was gelijk ook de meest bijzondere vakantie ooit.

Een vrouwelijke trainer in de vechtsport, hoe is dat…
Wanneer we Kitty vragen hoe het is om als vrouw trainer te zijn in de wereld van de vechtkunsten geeft ze aan dat het alleen maar heel erg tof is! Haar omgeving reageert altijd heel positief, vinden het stoer en kijken daardoor ook wel een beetje tegen haar op.

Waarom je volgens Kitty als vrouw juist moet gaan (kick)boksen…
Naast het feit dat je er lekker fit van wordt, geeft Kitty aan dat je door kickboksen met kracht leert stoten. “Dat voelt letterlijk enorm krachtig, je voelt je sterker, steviger en ontwikkelt daarmee meer zelfvertrouwen. Veel mensen zijn onnodig onzeker en met de lessen kunnen we een positieve bijdrage leveren om dat te keren. Je leert door de sport wat doorzetten is, wat je automatisch voordelen oplevert in het dagelijks leven.”

Na het gesprek met Kitty is één ding zeker: kickboksen is zeker niet alleen een ‘mannensport’. De sport wordt vaak geassocieerd met het gevecht aan gaan en al snel als ‘agressief’ bestempeld, terwijl er zo veel meer in zit. Zelf rijdt Kitty 40 minuten van haar huis naar de gym om de sport uit te kunnen oefenen, maar dat heeft ze er graag voor over. “Stoppen met lesgeven of ergens anders lessen volgen is, ondanks haar verhuizing, geen optie.” De sfeer in de gym is volgens haar echt uniek en dat komt juist ook door de mensen die er trainen.

Wat Kitty andere vrouwen mee wil geven tijdens deze ‘Internationale Vrouwendag’…
“Kickboks vooral met plezier, laat je niet afschrikken door het ‘agressieve imago’ van de sport! Het helpt je echt krachtiger en sterker in het leven te staan. Je zult zien dat je situaties niet meer uit de weg gaat, die je wellicht eerder wel zou vermijden. Je leert doorzetten en zult je zowel fysiek als mentaal een stuk sterker voelen.”

Een training van Kitty of een van de andere trainers bijwonen? Schrijf je direct in voor een gratis proefles!